BAZIK.info, Bazik 2, Domaljevac, 76233 FBiH

Aktualno

Predsjednik, zamjenica i članovi biračkog odbora u Baziku za Lokalne izbore 2016. Predsjednik, zamjenica i članovi biračkog odbora u Baziku za Lokalne izbore 2016.

Još jedni izbori su iza nas

U nedjelju 02.10.2016. održani su Lokalni izbori. Na našoj općini bilo je 7 biračkih mjesta od kojih je jedno i u Baziku. Odziv Bazičana bio je prilično dobar, za razliku od prosjeka u našoj županiji. Ogromna većina stanovnika koji žive u Baziku izašli su na izbore, mada statistički to i ne izgleda baš tako s obzirom na ukupan broj birača upisanih u birački popis. Prije svega iz razloga što na našem biračkom spisku imamo osoba za koje nitko ne zna ni tko su ni odakle su. Vjerojatno je riječ i prognanicima s područja Posavine koji su iz ovog ili onog razloga prijavili prebivalište u Baziku. Valjda kod prijatelja i poznanika...

Osim njih na biračkom popisu zatičemo i nekoliko umrlih osoba iz Bazika. Čak i nekih koji su unrli prije desetak godina. Tu su i oni koji su se udali ili su odselili negdje izvan Bazika. Sve u svemu stotinjak osoba koje jesu upisane u birački spisak, ali koji objektivno nemaju šta tražiti u Baziku jer sa Bazikom i nemaju baš nikakve veze.

izbori 2016 bazik

Birački odbor i službeni promatrači na biračkom mjestu u Baziku

O tome kako su izbori protekli i što je sve rađeno pisat ćemo kada se objave službeni i konačni rezultati. Osnovne podatke o izlaznosti, broju važećih listića, broju glasova po strankama i imenima kandidata, kao i o nevažećim listićima možete pogledati na službenoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP/CIK) izbori.ba.

Za ovaj prilog samo ćemo istaći da je HDZ BiH ostvario najbolji rezultat (78) u MZ Bazik, te da ga je u stopu pratila "devedesetka" (63) čiji je kandidat Franjo Blažanović i osvojio najviše bazičkih glasova (53). Od ostalih stranaka Posavska stranka je osvojila 14 glasova dok su sve ostale stranke osvojile zajedno 13 glasova.

Tijesan rezultat bio je u trci za poziciju općinskog načelnika. Nešto veće povjerenje Bazičana stekao je Mario Jurkić (HDZ 1990) sa ukupno 88 glasova. Dok je kandidat HDZ BiH Stjepan Piljić osvojio tek 5 glasova manje (83).

Može se zaključiti da su izbori prošli u fer i korektnoj atmosferi i da nije bilo incidenata i nepravilnosti prilikom glasanja. O svemu više u našem narednom članku.

Za BAZIK.info Perica Dujmenović


 1438,    06  Lis  2016 ,   Aktualno

BAZIK.info O nama

bazik logo uski

Web stranica www.bazik.info je neslužbeni web portal mjesta Bazik. Više o nama u rubrici Impressum.

Pratite nas na društvenim mrežama.

Kontakt

Bazik, ulica Posavskih branitelja br. 2 Domaljevac 76233, Telefoni: +387 (0)70 360-484: +387 (63) 820-370