BAZIK.info, Bazik 2, Domaljevac, 76233 FBiH

Ostale vijesti

Obilježavanje obljetnica utemeljenja postrojbi HVO-a u Bosanskoj Posavini

Obilježavanje obljetnica utemeljenja postrojbi HVO-a u Bosanskoj Posavini

Predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata općinske i županijske razine te  predstavnici županijskih i općinskih institucija, među kojima su bili ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Marijan Kopić, predsjednik Skupštine Županije Posavske Joso Marković i načelnik općine Orašje Đuro Topić, položili su vijence kod Spomen obilježja u gradskom parku u Orašju.

Obilježavanje obljetnica osnutka postrojbi HVO-a u Bosanskoj Posavini nastavlja se već sutra u Garevcu na području općine Modriča u Republici Srpskoj.

-Ovo je prigoda sjetiti se branitelja koji su u današnju slobodu tijekom Domovinskog rata ugradili najvrjednije, svoje živote i dijelove svojega tijela. Upravo takvi datumi vrijeme su podsjećanja na tu najveću žrtvu branitelja na kojoj dugujemo vječnu zahvalnost, ističe ministar branitelja Marijan Kopić. 07.04. 1992. godine utemeljen je HVO, kao vojna formacija koja je okupila sve one koji su stali na branik svojih ognjišta u Posavini, Srednjoj Bosni i Hercegovini. HVO je jedna od tri vojne formacije na području BiH. Središnja proslava 24-te obljetnice osnutka Hrvatskog vijeća obrane održana je u Čapljini, vojarni Božan Šimović.

Izvor: zupanijaposavska.ba


 1220,    11  Tra  2016 ,   Prenosimo

BAZIK.info O nama

bazik logo uski

Web stranica www.bazik.info je neslužbeni web portal mjesta Bazik. Više o nama u rubrici Impressum.

Pratite nas na društvenim mrežama.

Kontakt

Bazik, ulica Posavskih branitelja br. 2 Domaljevac 76233, Telefoni: +387 (0)70 360-484: +387 (63) 820-370