BAZIK.info, Bazik 2, Domaljevac, 76233 FBiH

Ostale vijesti

Početak izgradnje banje u Domaljevcu

Početak izgradnje banje u Domaljevcu

U utorak, 30. kolovoza 2016. godine, na prigodnoj svečanosti kod objekta Centra za zdravo starenje u Domaljevcu, potpisan je ugovor o izvođenju I. faze radova na izgradnji zdravstveno-rehabilitacijskog odjela Centra za zdravo starenje i položen kamen temeljac. Ugovor o izvođenju radova nakon provedene natječajne procedure dodijeljen je tvrtki Vinković d.o.o.

Gradilište je blagoslovio fra Bono Kovačević. Nakon blagoslova gradilišta, općinski načelnik prof. Mario Jurkić je uz prisutstvo predstavnika izvođača radova, projektanta i nadzornog inženjera, suradnika, predstavnika javnog sektora u općini i građana položio kamen temeljac za izgradnju banje.

U svom obraćanju općinski načelnik prof. Mario Jurkić istakao je značenje izgradnje ovog objekta ne samo za općinu Domaljevac-Šamac nego i šire, za pokretanje novih poduzetničkih ideja i stvaranje radnih mjesta koje će doprinositi opstojnosti u ovom dijelu Posavine.

-Uskoro će pedeset godina od kako naš narod priželjkuje izgradnju banja. Nažalost, 2013. godine početak izgradnje spriječile su određene političke strukture, koje nikako ne možemo razumjeti zašto su protiv izgradnje. Sada smo, oporavljajući se od poplava, uspjeli razbiti barijere i krećemo u izgradnju zdravstveno-rehabilitacijskog odjela Centra za zdravo starenje u kojemu će biti sadržaji hidro-terapije, termo-terapije, elektro-terapije, kinezi-terapije, magnetne-terapije, ultrazvuk-terapije i ostali zdravstveno-rehabilitacijski sadržaji, rekao je općinski načelnik prof. Mario Jurkić u svom obraćanju povodom potpisivanja ugovora o građenju I. faze banja u Domaljevcu.

Polaganje kamena temeljca obilježeno je svečarski i popraćeno izvornim pjesmama i igranjem posavskih kola.

Tekst: domaljevac.ba

Video: BAZIK.info


 1451,    31  Kol  2016 ,   Prenosimo

BAZIK.info O nama

bazik logo uski

Web stranica www.bazik.info je neslužbeni web portal mjesta Bazik. Više o nama u rubrici Impressum.

Pratite nas na društvenim mrežama.

Kontakt

Bazik, ulica Posavskih branitelja br. 2 Domaljevac 76233, Telefoni: +387 (0)70 360-484: +387 (63) 820-370